Nytt prosjekt – Renovering av Gaupen tilhenger

dscf1601-customFor noen år siden arvet jeg en liten Tysse-henger fra 1983. Den har vært trofast, men nå går treverket i oppløsning og ramma ble sveiset for lenge siden.
Jeg har fundert litt på å få tak i noe større og bedre, så da jobben skulle kvitte seg med flere hengere slo jeg til på en av dem.
En 2003 Gaupen B1225 med nettinggrind. Veldig nyttig til hageavfall o.l.

Nå har jeg hentet den og sett grundig over.

Bremsene trenger full overhaling. 2 av kablene var kappet, sannsynligvis fordi de satt fast. Nå virker det som de 2 andre har rustet fast. Uansett virker ingenting, for overføringen har vippearmer som fordeler all bevegelse til den første løse kabelen.

Jeg demonterte en trommel og fant en helt utslitt bremsesko og en delvis slitt. Jeg antar det er problemer ellers også, så jeg bestilte fullt sett bremsesko i tillegg til kabler.

dscf1605-customVinkeljernene som holder draget til resten av hengeren er røket og må byttes (eller sveises?). Jeg mistenker at noen har lastet for tungt eller fordelt vekten dårlig. Det er også noen små braketter lenger frem som virker løse og dørkplata har blitt presset litt opp. Jeg ser for meg at det er greiest å fjerne dørken for å komme til og bygge opp på nytt fra oversiden.

Det er lagt inn en hel dørkplate i aluminium. Originalt er det finèr, og den ligger der fortsatt, men den er sannsynligvis dårlig.

Det ble sagt at det var elektriske problemer, men jeg fant bare en defekt bremselyspære, ellers virker alt.

Tags: , , , ,

One Response to “Nytt prosjekt – Renovering av Gaupen tilhenger”

  1. JensP says:

    Hei!
    Har du Fiestaene enda? Det var meg du kjøpte dei av. Send meg gjerne en mail og fortell hvordan det går 😉

Leave a Reply