Månedens “hjertet i halsen”-opplevelse

Fikk en skikkelig støkk på vei hjem fra jobben i dag.

Kjørte over en bro på 4-felts motorvei og skulle passere en Peugeot 307 med en liten skaphenger. Da jeg var på høyde med hengeren begynte den å vingle ganske mye. Instinktivt la jeg meg så langt til venstre som mulig (lite plass på bro) og slapp gassen slik at jeg seg noen meter bakover i forhold til hengeren. Da så jeg gnister mellom bilen og hengeren, øyeblikket etter låste begge hjulene på hengeren seg. Den hadde løsnet fra bilen og bremset med sikkerhetswiren. Jeg så for meg at den skulle vri seg 90 grader og plante draget i min høyre forskjerm eller kanskje velte. Jeg fant ut at det beste måtte være å gi gass igjen og komme meg forbi. Da hengeren hadde passert min blindsone og dukket opp i speilet holdt den fortsatt ganske stødig kurs, men dro seg ut mot høyre og traff rekkverket etter et par sekunder. Det siste jeg så var at vogntoget som lå bak tok en ganske brutal unnamanøver. Veiskulderen på stedet er vel nesten smalere enn hengeren og det er mulig den ble slengt ut igjen i veien.

Jeg antar at kulekoblingen ikke har vært skikkelig låst slik at den hoppet av på en skjøt i broen eller kanskje på grunn av sidevind. Sjekk koblingen folkens!

Tags: , , , ,

Leave a Reply