Effektiv ENØK i trappen

Forrige helg fulførte jeg et prosjekt jeg har tenkt på lenge. Jeg isolerte loftstrappen.

Jeg har et uisolert loft som stort sett har samme temperatur som ute. Mellom trappeoppgangen og oppholdsrom er det bare en vanlig innedør som ikke isolerer særlig godt. Når det var -5°C ute og 20°C inne var det 4°C i trappa.

I høst lagde jeg en ramme som skulle tette hullet i etasjeskillet. 4″ bord og 2×2 i hjørnene. Utvendig var den 3-4cm mindre enn hullet. Sist helg fylte jeg den med Glava og kledde begge sidene med med plast. Så skrudde jeg på et par lister på kanten slik at ramma blir hengene i samme høyde som gulvet på loftet. Jeg hadde først tenkt å lage en hengsle av noe slag, men hele konstruksjonen ble så lett at det går fint å løfte den opp og til siden når jeg skal opp på loftet. Det virket også som ekstra plast på kantene tettet ganske greit mot trekk.

I løpet av den første kvelden (3-4 timer) steg temperaturen i trappen til 8°C. Dagen etter hadde den stabilisert seg på 11°C. Området rundt døren føles lunere. Vellykket prosjekt.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply