Ny start med NMEA2000

For noen uker siden fikk jeg ny Lowrance LM-400 display og EP-65 “fuel level sensor”. Nå skal jeg prøve å uforske NMEA2000 på nytt. Forrige runde for 3-4 år siden ble en katastrofe, men nå har jeg ny motivasjon.
Kort oppsummert:

  • Jeg kjøpte pakke LMF-400 og EP-60 (fuel flow).
  • Etter diverse konfigurering sluttet EP-60 å svare, det var flere som hadde samme problem, men ingen fant noe bedre løsning enn å bytte enheten.
  • Jeg bestilte ny EP-60 og samtidig EP-65 (fuel level) på eBay.
  • EP-60 fungerte men jeg fikk en ukjent kabel isteden for EP-65.
  • Selger var lite samarbeidsvillig og ville ikke gjøre noe som helst etter 7 dager (returfrist).
  • Jeg betalte selger for en ny EP-65 utenfor eBay (dårlig idé). Den dukket aldri opp.
  • Jeg klaget etter en måned eller 2. Selger lovte å sende ny uten videre spørsmål, men jeg fikk ingenting. Antar det aldri ble sendt noe EP-65.
  • Vinteren 2009/2010 ble LMF-400 stjålet. Jeg satt igjen med bare EP-60 og gav opp hele greia.

Jeg har prøvd å koble opp ny LMF-400 med EP-60 som var død for 4 år siden. Nå virker den. Enten har den blitt helt nullstilt etter så lang tid uten strøm, eller så er det ny firmware i LMF-400 som løser problemet. Lurer på om jeg skal vekke til live den gamle forumtråden.

Sist jeg studerte dette fantes det så godt som ingen offentlig tilgjengelig informasjon om protokollen og folk var litt oppgitt over det. Nå ser det ut som det har dukket opp mer offisiell informasjon i tillegg til at andre har hatt tid til å eksperimentere seg frem til nyttige ting. Jeg har lært mer også. Nå er jeg ganske sikker på at jeg skal få en Arduino til å kommunisere på bussen. Jeg har lyst til å få inn hastighet fra GPS og motortemperatur i første omgang. Videre tenker jeg på oljetrykk og flere temperatursensorer.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply