Slutt på båtsesongen for i år

Det nærmer seg tre uker siden jeg tok opp båten og nå er den pakket og klar for vinteren.

Slutten av sesongen ble mer mekking enn bruk og det er fortsatt jobb igjen. Det begynte med at motoren ikke startet etter å ha stått i flere uker. Det viste seg at forgasseren ikke fikk bensin. Jeg renset vannutskilleren (grovfilter?), byttet det andre bensinfilteret som sannsynligvis var 10 år gammelt og primet pumpen. Da startet motoren, men den gikk bare på 7 sylindre i perioder, så jeg byttet plugger (5 år gamle) og da ble det bra. Noen dager senere luktet det bensin og jeg fant ut at det lakk fra en av slangene som jeg hadde vært borti da jeg byttet filter. Mens jeg var bortreist noen uker senere begynte det å lukte mye bensin, det virket som det var mer bensin enn vann under motoren. Innen jeg kom hjem var bensinlukten borte og tanken var helt tom. Så tom at det må være lekkasje i selve tanken, slanger o.l. sitter høyere opp. Vinterprosjekt. Da jeg skulle ta opp båten satte jeg bare et kobberrør på en bensinslange og satte den i en kanne for å slippe å gjøre noe med tanken. Det fungerte, men jeg fikk lekkasje i enda en slange som jeg måtte bytte. Hele bensinsystemet trenger tydeligvis en overhaling.

dsc01311-custom

Vinterklargjøringen gikk heldigvis greit. Det har blitt rutine nå. Varmkjøring med ferskvann og til slutt et par desiliter olje i forgasseren mens motoren kjøles med frostvæske. Jeg har funnet en Gardena-kobling som passer perfekt i vannslangen, slik at det er lettere å koble vannet av og på.

dsc01309-customdsc01310-custom

Jeg får fortsatt vann i olja på drevet. For 2 år siden byttet jeg tetningen rundt propellakslingen, men det hjalp ikke helt. Tetningen så heller ikke slitt ut. Nå tror jeg at jeg har funnet lekkasjen. Jeg la tilfeldigvis drevet på siden i garasjen før jeg tappet oljen. Etter et par dager hadde det blitt en tydelig oljedam under girvelgeren. Jeg regner med det lekker rundt akslingen, så jeg skal bytte tetningene der.

dsc01340-custom

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply